Laziza Creme Karamell Ingredienser: Socker, glukos, stärkelse, emulgeringsmedel (E-407), vanilj, salt och livsmedelsfärger (E102, E110)
Allergi: För allergen, se fetstil. E102 och E110 kan ha en negativ effekt på barns beteende och koncentration
Näringsvärde per 100 g
Energi: 1528 kj/ 384 kcal
Fett: 0 g
Varav mättat: 0 g
Kolhydrater: 96 g
Varav sockerarter: 0 g
Fiber: 0 g
Protein: 0 g
Salt: 0 g
Beredning Laziza Cream Caramel
1. Häll påsen med karamelltopping i en form med löstagbar kant och ställ åt sidan.
2. Ta 2 1/2 kopp (1/2 liter) mjölk och låt koka upp. Tillsätt karamelltoppingen sakta i den kokande mjölken. Rör om i en minut. Om så önskas, tillsätt ett uppvispat ägg.
3. Häll karamellen försiktigt ner i formen. Ställ i kylskåp eller låt svalna i rumstemperatur. Karamellen är klar inom 45 minuter till 1 timme.
4. Lossa formens sidor och för försiktigt över karamellen på en tallrik. Skaka försiktigt för att lossa karamellen från formen och ta bort formen.